Tips om lagere rondetijden neer te zetten

Gepubliceerd op 29 april 2023 om 20:31

Benieuwd hoe je tijd wint op het circuit? Wij vroegen Chatgpt om tips en kregen er maar liefst 8. vergeet ook tip 9 niet!

1. Kijk vooruit: houd uw aandacht gericht op het circuit voor u, niet alleen op de auto voor u. Dit zal u helpen om bochten te anticiperen en uw snelheid dienovereenkomstig aan te passen.

2. Begin wijd: Begin met een bredere bocht te nemen vóór de apex (het punt waar je begint terug te draaien naar de binnenkant van de baan) om een betere uitrijsnelheid mogelijk te maken.

3. Raak de apex: probeer de apex van de bocht zo dicht mogelijk te raken, zonder deze te strak af te snijden of wijd te lopen. Hierdoor kun je meer snelheid door de bocht dragen.

4. Soepel is snel: soepele bewegingen op het stuur, het gaspedaal en de remmen helpen de tractie te behouden en voorkomen dat de auto wegglijdt of ronddraait.

5. Gebruik de hele baan: probeer de hele beschikbare baan te gebruiken, vooral bij afslagen waar je je snelheid kunt maximaliseren.

6. Laat remmen: Oefen later en harder remmen dan u denkt dat nodig is, maar zonder de wielen te blokkeren. Dit zal je helpen om meer snelheid in de bocht te brengen.

7. Versnel vroeg: als u de bocht verlaat, geeft u geleidelijk meer gas en komt u vroeg op het gas. Hierdoor kun je meteen meer snelheid meenemen.

8. Oefening baart kunst: hoe meer u oefent, hoe comfortabeler u zult worden met het circuit en uw auto. Begin langzaam en bouw uw snelheid geleidelijk op.

9. Maak gebruik van een GPS laptimer om te kunnen zien waar je tijd laat liggen. De GPS laptimers van Racebox zijn eenvoudig, accuraat en voordelig!. 

Vergeet niet om altijd prioriteit te geven aan veiligheid tijdens het rijden en volg de regels en voorschriften van het circuit.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.